Transfăgărășan - aproape de cer

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Făgăraș - Transfăgărășan - Bâlea Lac - Lacul Vidraru - Curtea De Argeș - Câmpulng - Bran - Brașov
  • Durata: 2 zile/ 2 days
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

De această dată vă propunem să descoperim împreună cei mai înalți munți ai României - Munții Făgăraș, considerați Alpii Transilvaniei, prin intermediul șoselei alpine Transfăgărășan, șoseaua de cea mai mare altitudine din România.

ZIUA 1. Părăsind Depresiunea Brașovului, savurăm peisajele line ale Munților Perșani și ajungem în superba zonă a Țării Făgărașului presărată cu așezări pitorești specific românești.

De la Cârțișoara parcurgem Transfăgărășanul, desfășurat de-a lungul văii Bâlea și, urmărind șoseaua care șerpuiește printre culmile împădurite, trecem pe lângă Bâlea Cascadă (1234 metri). De-a lungul drumului putem admira pragul glaciar peste care se prăvălesc zgomotos, de la 60 metri înălțime, apele acesteia. Ne continuăm drumul pe șoseaua ce urcă în serpentine printre muchiile Bâlii, Doamnei și Tunsului, și ajungem la unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare - Lacul Bâlea - situat la altitudinea de 2034 metri.

După un scurt popas la căldarea Bâlea pentru a admira priveliștea oferită, trecem prin cel mai lung tunel rutier din România (887 metri) și ieșim pe versantul sudic, iar după o succesiune de serpentine descoperim pe marginea șoselei, într-un loc deosebit de pitoresc, Cascada Capra, ce ne întâmpină cu cei aproximativ 35 metri înălțime și cu răcoarea stropilor ei. Drumul urmează apoi cursul râului Capra, apoi malul lacului Vidraru și ajungem la impresionantul baraj cu același nume. Lacul Vidraru ne bucură privirea prin tabloul oferit de panorama îndepărtată a munților Făgăraș și imaginea apropiată a stâncilor împădurite care veghează și se oglindesc în lacul cristalin. Ne vom bucura de acest decor și de liniștea oferită până a doua zi.

ZIUA 2. De la Barajul Vidraru ne îndreptăm spre Curtea de Argeș, localitate ce poartă încă aura primei capitale a Țării Românești. Aici vizităm un loc încărcat de spiritualitate și legendă, și anume Mănăstirea Argeș, ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab.

Părăsim Curtea de Argeș și ne îndreptăm spre orașul Câmpulung Muscel, cunoscut ca reședință a primului domnitor al Țării Românești - Basarab I, și de aici continuăm pe vechiul drum comercial ce lega în Evul Mediu Muntenia de Transilvania.

înainte de a începe coborârea spectaculoasă pe culoarul Rucăr-Bran vom pătrunde o pagină de istorie a secolului XX, surprinsă în Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

Natura ne oferă la fiecare pas priveliști minunate și grandioase, măguri pe care sunt risipite așezări rustice, și pe care încă mai cutreieră turmele de mioare ale păstorilor acestor locuri. Acest culoar este unul dintre cele mai încântătoare zone ale României, prin peisaj și liniște, este de o frumusețe care ar justifica existența unui parc natural. Traversând pitorescul culoar Rucăr-Bran, situat între Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, pe șoseaua transcarpatică ce leagă Brașovul de Câmpulung Muscel, vom reveni la Brașov.

← Inapoi

Rezervare Transfăgărășan - aproape de cer

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999