Țara Făgărașului

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Făgăraș - Sâmbăta - Lisa - Ohaba - Șinca - Brașov
  • Durata: 1 zi/ 1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Am alcătuit de data aceasta pentru dumnevoastră un traseu ce ne va purta în Țara Făgărașului. Trecând prin vechi așezări săsești, precum Ghimbav și Codlea, înaintând printre culmile domoale ale Munților Perșani, de cum trecem pasul Perșani și începem a călători spre Munții Făgăraș (Alpii Transilvăneni), ajungem în Țara Făgărașului, un ținut istoric și etnografic din Transilvania, situat de-a lungul cursului mijlociu al râului Olt, cu centrul în cetatea medievală Făgăraș. în jur frumoase priveliști se deschid spre a ne încânta, de la văi între versanții munților semeți, până la șesurile întinse și multicolore.

Pentru a afla o parte din istoria acestor locuri este necesar să mergem la Făgăraș și să vizităm cetatea sa multiseculară, care a fost mult timp centrul politico-administrativ al ținutului, polarizând întreaga viață economică, social-politică și culturală a zonei. Reședință a principilor Transilvaniei și Țării Românești, complexul feudal fortificat având o vechime de peste 650 de ani, este situat chiar în centrul orașului și își oglindește imaginea în șanțul de apă ce o înconjoară, fiind singura cetate de acest gen care se mai păstrează astăzi în România.

După cunoașterea unei fărâmi din istoria acestor meleaguri ne îndreptăm spre Sâmbăta de Jos, unde vom vizita o frumoasă herghelie de cai lipițani, unde rasa pur sânge - renumită atât în țară cât și în străinătate - este crescută și îngrijită de peste un secol.

înaintând spre munte, pe valea Sâmbetei, ajungem în localitatea Sâmbăta de Sus, amplasată la poalele Munților Făgăraș și înaintăm cu pioșenie spre un loc drag și încărcat de spiritualitate al făgărășenilor, și anume Mânăstirea Brâncoveanu, situată într-un cadru natural de excepție. Intrarea se realizează pe o alee mărginită de flori, iar curtea din spate adăpostește o păstrăvărie și două case de oaspeți. Este un adevarat muzeu cu numeroase colecții contribuind la patrimoniul spiritual al României.

După ce ne-am încărcat sufletește la Mânăstirea Brâncoveanu, ne vom continua călătoria prin Țara Făgărașului, pentru a cunoaște câte ceva despre specificul zonei. Făgărășenii, oameni gospodari și pricepuți, și-au construit din vechime pentru a-și ușura munca diverse instalații tehnice acționate de forța hidraulică (furnizată de numeroasele pârâuri ce curg pe lângă sate): mori pentru obținerea făinei prin măcinarea boabelor de cereale, teascuri pentru stors uleiul din semințe, joagăre pentru tăierea buștenilor de lemn, dârste și pive pentru prelucrarea țesăturilor groase din lână și cazane pentru distilat rachiu. O instalație hidraulică de acest gen, veche de mai bine de 100 de ani cu care se prelucrează straiele din lână, se mai găsește la Lisa, loc cunoscut de localnici - „La Vâltori”. Este o afacere începută în 1850 și transmisă din tată în fiu, astfel că în prezent la vâltori lucrează a cincea generație. în anul 2000 s-a construit un nou atelier, iar straiele se realizează cu tehnici tradiționale. La Ohaba, în schimb vom vizita o moară, ce a asigurat de-a lungul anilor, făina, mălaiul și urluiala pentru toata lumea din jurul satului. înainte moara lucra non-stop, astăzi însă se odihnește mai mult, dezvăluind vizitatorilor din secretele sale.

încheiem itinerariul nostru cu o vizită la mânăstirea rupestră de la Șinca Veche, un loc unde pustnicii de odinioară își duceau viața într-un mod arhaic la un nivel spiritual înalt.

← Inapoi

Rezervare Țara Făgărașului

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999