Sinaia - Perla Carpaților

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Predeal - Bușteni - Sinaia - Brașov
  • Durata: 1 zi/ 1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Valea Prahovei este una dintre cele mai frumoase zone turistice ale României, ce atrage an de an un număr impresionant de turiști români și străini. Peisaje montane extraordinare se desfășoară de o parte și de alta a acestei văi. Este suficient să evocăm aici panorama impresionantă a Munților Bucegi ce poate fi văzută din orașul Bușteni și pe care dumneavoastră o puteți admira. De-a lungul văii Prahovei se înșiruie atrăgătoare stațiuni montane precum: Predeal, Azuga, Bușteni, și Sinaia.

Călătorind spre Sinaia prima stațiune care ne urează bun venit pe Valea Prahovei este Predeal. Fiind orașul situat la cea mai mare altitudine din România, este locul preferat pentru practicarea drumețiilor turistice și a sporturilor de iarnă.

Continuăm cu Azuga, denumită „paradisul schiorilor” unde se află cea mai lungă pârtie de schi din România. Ajunși în Bușteni - „Poarta Bucegilor” - suntem binecuvântați de Crucea Eroilor Neamului situată pe Muntele Caraiman, monument închinat ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial, ridicat la inițiativa Reginei Maria, în 1928.

Parcurgând în continuare itinerariul nostru iată-ne ajunși la Sinaia. Stațiunea este dispusă sub forma unui larg amfiteatru la poalele Munților Bucegi. Beneficiind de un cadru natural deosebit Sinaia, supranumită și "Perla Carpaților", este o destinație de lux pentru vacanțe.

Orașul s-a format în jurul Mânăstirii Sinaia (1695), ctitorită de către spătarul Mihai Cantacuzino, după un pelerinaj în locurile sfinte (Muntele Sinai). Mânăstirea Sinaia, "Catedrala Carpaților", situată într-un cadru natural feeric, reprezintă identitatea istorică a orașului, fiind și prima construcție pe acest teritoriu.

Pelerinul care ajunge la Mânăstirea Sinaia, nu găsește aici doar trei sute de ani de istorie ci un adevărat muzeu de artă și de spiritualitate românească. Dezvoltarea orașului Sinaia ca stațiune turistică a luat o amploare deosebită începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu realizarea șoselei Sinaia - Brașov (1847), a căii ferate București - Sinaia (1879) și mai ales cu construirea între anii 1875 - 1883 a Castelului Peleș (reședința de vară a familiei regale) de către primul rege al României, Carol I Hohenzollern-Sigmaringen.

Remarcabil este faptul că din Sinaia pleacă nenumărate trasee turistice spre munții ce o străjuiesc. Amintim în mod special traseele ce pleacă spre Munții Bucegi, bine cunoscuți prin măreția și frumusețea lor. Ajungem astfel pe platoul Bucegilor iar panorama care se deschide atât asupra Văii Prahovei cât și a Văii Ialomiței, este fascinantă și incredibilă.

← Inapoi

Rezervare Sinaia - Perla Carpaților

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999