Sighișoara Medievală

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Saschiz - Sighișoara - Brașov
  • Durata: 1 zi/ 1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Atmosfera medievală a cetăților de odinioară din Transilvania o putem regăsi aproape în totalitate vizitând frumoasa cetate a Sighișoarei, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, itinerar pe care vă invităm să îl parcurgem împreună.

Pe drumul bătătorit de cavalerii și negustorii de altădată, o să trecem printr-un tărâm cu dealuri înverzite pline de miresmele îmbietoare ale florilor de câmp ce adăpostesc sate săsești, cetăți în ruină, biserici fortificate. Ajungem în Podișul Târnavelor și descoperim Saschizul, renumit odinioară pentru breslele vestite ale cizmarilor, tâmplarilor și zugravilor.

Saschizul oferă prin frumusețea monumentelor sale de arhitectură o alternativă extraordinară și unică pentru turiști. Iar acest statut i-a fost recunoscut prin includerea comunei pe lista de fortificații săsești din patrimoniul UNESCO, în anul 1999. Dintre fortificațiile rămase mărturie istoriei acestor locuri, se remarcă biserica evanghelică, construită la sfârșitul secolului al XV-lea pe locul unei bazilici de secol XIII. Aceasta, împreună cu turnul și cetatea țărănească de pe dealul din apropiere, au fost loc de refugiu deseori pentru localnici în decursul istoriei agitate a localității.

De la Saschiz, ne îndreptăm spre Sighișoara, unul dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume, ridicată în 1191 de coloniștii sași, conservă cel mai bine din România elementele specifice universului medieval.

Pășind spre cetate, înaintăm pe poarta principală de acces, aflată sub simbolul orașului, Turnul cu Ceas, și intrăm într-un spațiu atemporal. Turnul cu Ceas (64 metri înălțime) are patru nivele și un balcon de la care se poate admira o panoramă deosebită asupra vechiului burg. în apropiere se află biserica fostei Mânăstiri Dominicane, unde vom admira piese rare de sculptură, picturi religioase și covoare orientale de o mare valoare artistică din secolele XVI și XVII.

în incinta propiu-zisă a cetății admirăm casa în care s-a născut Vlad Țepeș, domnitor al Țării Românești, devenit celebru în lume datorită legendei Contelui Dracula.

Admirăm apoi Casa Venețiană și Casa cu Cerb și ajungem în piața centrală a cetății, acolo unde odinioară se judecau procese și aveau loc nemiloase execuții.Hoinărind apoi pe îngustele străduțe pavate cu piatră, admirăm pe sub felinarele de poveste locuințele vechi de 500 de ani, frumos zugrăvite și împodobite cu flori pe la ferestre, pentru ca apoi să urcăm cele 175 de trepte acoperite ale Scării Școlarilor pentru a ajunge în cel mai înalt punct al cetății, unde se află amplasată Biserica din Deal. De aici ne vom bucura de priveliștea oferită asupra întregii Sighișoare și vom reveni, urmând traseul zidurilor acestei cetăți în lungime totală de 930 metri, pe lângă vechiul sistem defensiv format din turnurile și bastioanele apărate de breslele meșteșugarilor acelor timpuri, în fața Turnului cu Ceas.

Vechea cetate a Sighișoarei, cu aproximativ 150 de case locuite, se trezește la viață în fiecare an în ultimul week-end din luna iulie, cu ocazia Festivalului „Sighișoara Medievală”. Timp de trei zile, cavaleri în armuri, vrăjitoare, domnițe îmbrăcate în rochii de epocă, te ademenesc la dans, iar menestreli te încântă pe la colțuri de străduțe. Se improvizează scene de teatru și au loc multe alte spectacole. Pentru moment cetatea retrăiește evenimentele epocii ei de glorie și devine neîncăpătoare pentru miile de turiști străini și români care doresc să participe la un act cultural de referință.

← Inapoi

Rezervare Sighișoara Medievală

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999