Sfinxul Carpaților

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Bușteni - Babele - Peștera Ialomiței - Cheile Tătarului - Lacul Bolboci - Sinaia - Brașov
  • Durata: 1 zi/ 1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Puține văi din România se pot lăuda cu o așa diversitate de peisaje montane extraordinare precum Valea Prahovei. Așadar, vă propunem de data acesta să intrați alături de noi pe ,,Poarta Bucegilor” pentru a vă convinge singuri de măreția și frumusețea creată de natură, cadou spiritual dat de Dumnezeu, pe care poporul român de-a lungul vremii a știut să-l apere și să-l ocrotească amplificându-i valoarea.

Ca un omagiu adus sacrificiilor ostașilor români, stă Crucea Eroilor Neamului, monument istoric de pe muntele Caraiman, la poalele căruia se află o altă binecunoscută stațiune din Munții Carpați - Bușteni.

Stațiune balneoclimaterică și de odihnă este așezată la o altitudine de 882 metri la poalele muntelui Caraiman, ai cărui pereți coboară amețitor de la aproape 2.000 de metri, dând peisajului o sălbatică măreție. Are o poziție minunată, deoarece de aici se deschid numeroase căi de pătrundere în masivul Bucegi, leagăn al turismului de munte.

Adevărată "cetate naturală", cu incinta suspendată la 1600 - 2500 metri, sprijinită de abrupturi puternice, reprezintă o regiune îndrăgită de mulți iubitori de frumos, fiind unul dintre locurile preferate de cei care caută un scurt refugiu pentru încărcare energetică.

Telecabina și telescaunul din Bușteni permit accesul rapid pe „acoperișul” Bucegilor presărat cu numeroase formațiuni megalitice ciudate ale căror forme uimesc pe oricine, și nu degeaba în jurul lor au apărut nenumărate legende cum că acestea ar fi monumente religioase preistorice. Dintre aceste formațiuni cele mai enigmatice sunt: Babele, Sfinxul, Ciupercile, Columna, Altarul și Acvila.

Acest mister nu a putut fi încă elucidat iar misticul învăluie acest masiv considerat a fi muntele sfânt al dacilor - strămoșii poporului român, unde își avea lăcașul Zamolxis, regele suprem al Dacilor.Și pentru că Bucegii sunt locul unde contrastele sunt evidente, fața lor nevăzută, dinspre Izvorul Dorului și Ialomița, ne dezvăluie un platou înalt ca o expoziție naturală nemaiîntâlnită în altă parte: stânci golașe și abrupturi impresionante lângă platouri line, poteci șerpuitoare și cascade uruitoare, păduri umbroase și poiene pline de lumină, accesul fiind facil din orice direcție. Vegetația constituie nu numai haina care delimitează și detaliază peisajul, dar îi imprimă nuanțe extrem de variate de la un sezon la altul.

înaintând pe această vale admirând splendoarea peisajului ajungem la Peștera Ialomiței unde descoperim o atmosferă religioasă oferită de mânăstirea care păzește intrarea în frumoasa peșteră ce-i poartă numele, ca un străjer destoinic. Peștera ascunde galerii luminate și oferă vizitatorului elemente carstice deosebite. înainte de a ieși din acest mirific cadru natural, înaintând prin Cheile Tătarului, o să poposim lângă un baraj natural - Lacul Bolboci - unde brazii falnici iși oglindesc frumusețea și semeția în apa lacului.

← Inapoi

Rezervare Sfinxul Carpaților

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999