Lacul Sfânta Ana

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Băile Balvanyos - Lacul Sfânta Ana - Băile Tușnad - Prejmer - Brașov
  • Durata: 1 zi/ 1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

în estul Transilvaniei există o zonă foarte puțin cunoscută de turiști, ce ascunde o varietate de obiective și bogății turistice inestimabile, zona ținutului secuiesc.

Pornim din Brașov pe vechiul drumul ce face legătura între cele două regiuni istorice Transilvania și Moldova și de cum trecem în Țara Secuilor, simțim mirosul de zahăr caramelizat al kurtos kalacs-ului, un delicios produs tradițional al comunității maghiare din România.

Traversăm un ținut feeric, cu lanuri întinse de grâu și dealuri înverzite ce adăpostesc așezări pitorești strânse în jurul bisericilor. Ne oprim pentru câteva momente la Târgu Secuiesc, în centrul istoric al orașului, cuprins în patrimoniul construit al României, fiind unicat în Europa prin centrul de formă ovală din care ies în forma razelor soarelui curțile meșteșugarilor devenite între timp străduțe, pentru a descoperi și admira împreună arhitectura specifică. Nu putem să nu remarcăm clădirea primăriei (1907), vechea clădire a Vigadó-ului (1903-1904).

Ne continuăm drumul printre culmile împădurite ale munților Bodoc și ajungem la stațiunea balneoclimaterică permanentă Balvanyos, situată la o altitudine de 840 - 950 metri. Stațiunea oferă oaspeților săi condițiile unei vacanțe perfecte pentru odihnă și tratament prin intermediul izvoarelor sale de ape minerale cu proprietăți terapeutice și a emanaților post vulcanice prezentate sub formă de mofete. De aici ne îndreptăm spre unicul lac de origine vulcanică de pe teritoriul României și din Europa de Est - Lacul Sfânta Ana, considerat rezervație naturală, pe malul căreia găsim o capelă romano-catolică, purtând hramul Sfintei Ana.

Lacul Sfânta Ana împreună cu Tinovul Mohoș din apropiere formează craterele gemene ale vulcanului Ciomatul. De-a lungul mileniilor lacul Mohoș s-a tot micșorat, transformându-se într-o adevărată mlaștină alpină. în timpul ploilor abundente substratul mlăștinos de turbă, cu o grosime de 10 metri, absoarbe apa ca un burete și poate înghiți pe oricine care se rătăcește pe aici.

în mlaștina considerată o raritate a naturii, se află 17 lacuri, a căror apă are o culoare aproape neagră, adevărate capcane pentru oamenii care îndrăznesc să intre în rezervație fără să îi cunoască capriciile. Rezervația găzduiește mai multe rarități botanice care au supraviețuit din perioada glaciară. Una dintre cele mai cunoscute este Roua cerului, o plantă carnivoră minusculă, ce se hrănește cu insecte chiar și de 10-15 ori mai mari decât ea, pe care le ademenește cu tentaculele acoperite cu picături de sevă otrăvitoare care strălucesc puternic în razele soarelui.

Plecăm apoi spre stațiunea balneoclimaterică Băile Tușnad, situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 metri, în splendidul defileu al Oltului. Băile Tușnad se află într-un cadru deosebit de pitoresc, cu bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice.

Ne continuăm itinerariul pe valea Oltului, mărginită pe o parte de Munții Baraolt și de cealaltă parte de Munții Bodoc, prin așezări cu posibilități balneo-climaterice, bogate în izvoare de ape minerale, nămol mineral și mofete.

Vizităm apoi cea mai reprezentativă dintre bisericile-cetăți fortificate ale sașilor transilvăneni, inclusă pe lista monumentelor UNESCO, Prejmer. Zidul de întărire, cu o grosime care ajunge în unele locuri la 6 metri și înalt de 14 metri, adăpostește una din cele mai vechi și bine conservate biserici evanghelice în stilul gotic târziu, care datează din 1241 și lăcașele-depozit ale localnicilor, școala și atelierele breslelor din sat.

← Inapoi

Rezervare Lacul Sfânta Ana

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999