Frumuseți Moldovenești

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov -Durău - Lacul Izvorul Muntelui - Mânăstirea Secu - Mânăstirea Neamț - Târgu Neamț - Mânăstirea Văratec - Mânăstirea Agapia - Piatra Neamț - Cheile Bicazului - Lacul Roșu - Brașov
  • Durata: 3 zile/ 3 days
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Pentru a ne îmbogăți bagajul amintirilor de călătorie, plecăm la drum spre Moldova de vest, o regiune superbă a României, încărcată de istorie și de spiritualitate, care ni se va dezvălui treaptat de-a lungul acestui itinerar.

ZIUA 1. Din Brașov plecăm spre nord-vest pe drumul ce merge de-a lungul văii Oltului și admirăm așezări adăpostite la poalele Carpaților Orientali, ce ascund izvoare de ape minerale cu proprietăți tămăduitoare. Urmând valea Bistricioarei ajungem la lacul Izvorul Muntelui. De pe malul lacului, privind stâncile semețe ale masivului Ceahlău, rămânem impresionați de priveliștea minunată care ne este împărtășită de natura acestui loc. După ce admirăm panorama oferită de zona lacului, pornim din nou la drum spre Durău, o stațiune montană însorită, situată la poalele Munților Ceahlău. Stațiunea Durău ne atrage prin peisajele montane încântătoare oferite de culmile stâncoase ale Masivului Ceahlău, fiind un loc ideal pentru odihnă, refacere și recreere

ZIUA 2. Ne continuăm periplul spre vechi lăcașe de cult peste care domnește pacea și care emană spiritualitate de sute de ani. Pentru început vom poposi la Mânăstirea Secu, vatră monahală de intensă trăire duhovnicească, cu o vechime de aproape 500 de ani, după care ne vom opri la Mânăstirea Neamț, considerată cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova. Mânăstirea, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, adăpostește cea mai mare și mai veche bibliotecă mânăstirească (18000 volume) și a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea culturii și artei românești medievale.

Ne îndreptăm apoi spre Târgu Neamț, pentru a vizita Cetatea Neamțului. Mânăstirile de lângă Târgu Neamț sunt niște oaze de liniște care te pătrund prin farmecul lor aparte, de aceea o să continuăm pelerinajul la mânăstirile Agapia (1497) și Văratec (1808).

Pășind pe poarta Mânăstirii Agapia, apoi prin grădina de trandafiri, ajungem la clădirea bisericii de un alb imaculat și intrând pioși în ea, vom fi cuceriți de frumoasele fresce pictate de renumitul Nicolae Grigorescu. La Mânăstirea Văratec descoperim, pe lângă frumoasa biserică, impresionanta colecție de icoane.

Plecăm apoi spre Piatra Neamț, fostă curte domnească a Moldovei în vremea lui Ștefan cel Mare. Orașul este amplasat într-un cadru ideal, în care vom înnopta.

ZIUA 3. Ne îndreptăm spre Bicaz, unde ne bucurăm de măreția celui mai mare baraj de greutate din România, barajul lacului Izvorul Muntelui, utilizat pentru producerea de energie electrică în centrala hidroelectrică „Bicaz-Stejaru”. Urmăm drumul transcarpatic ce unește Moldova de Transilvania și vom fi uimiți de grandoarea Cheilor Bicazului. La capătul acestui drum spectaculos, ne întâmpină unul dintre cele mai interesante fenomene ale României, Lacul Roșu. Lac de baraj natural, apărut în vara lui 1837, format în urma ploilor abundente ce au determinat alunecarea unei cantități de moloz stâncos de pe versatul nordic al Stâncii Ucigașului, blocând drumul Pârâului Bicăjel, astfel apa s-a acumulat și a format ciudatul lac care păstrează în amintire mulțimea trunchiurilor goale ale brazilor de odinioară, care ies din apă și străpung imaginea Vârfului Suhardu Mic reflectat în oglinda lacului. în această atmosferă unică ne vom încheia călătoria pe aceste ținuturi magice.

 

← Inapoi

Rezervare Frumuseți Moldovenești

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999