Castelul Bran - Fascinație și mister

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Cetatea Râșnov - Castelul Bran - Poiana Brașov - Brașov
  • Durata: 1 zi/1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Vă invităm acum să mergeți cu noi pe vechiul drum comercial ce lega bătrâna cetate a Brașovului de capitala de odinioară a Țării Românești - Câmpulung Muscel. înaintând pe drumul negustorilor de odinioră, la numai câțiva kilometri de Brașov, intrăm în Râșnov - orașul rozelor, o mică așezare medievală. Orașul se află la poalele vechii cetăți, una din cele mai bine păstrate din Transilvania, ale cărei ziduri domină împrejurimile de pe culmea unui deal stâncos, și oferă o panoramă amplă asupra întinsei depresiuni a Brașovului.

Continuându-ne itinerariul, ajungem în Zărnești, poarta de intrare în Parcul Național Piatra Craiului. Privit din depărtare, Masivul Piatra Craiului apare sub forma unei creste calcaroase izolate, ridicându-se abrupt, din marea de culmi domoale, pierdute în pădurile ce îl străjuiesc. Masivul adăpostește numeroase endemisme floristice, cea mai prețioasă fiind garofița Pietrei Craiului.

Traversând Valea Zărneștilor, ajungem la Măgura, o localitate cu vechi așezări rurale risipite printre dealurile de la poalele împădurite al Muntelui Măgura (1375m).

Admirând atmosfera pastorală oferită de acest spațiu de poveste, ajungem în satul Peștera - locul ideal de a privi panoramele unice către Munții Bucegi și Pietrei Craiului, continuându-ne apoi drumul către culoarul Rucăr - Bran, vechea cale de acces între cele două provincii românești - Transilvania și Èšara Românească - vom ajunge la Moeciu de sus, un minunat punct de plecare spre înălțimile din jur. Zona dispune de numeroase centre de creație populară și în special de prelucrare artistică a lemnului.

Coborâm apoi pe vechiul drum comercial și strategic până la Bran, într-o stațiune climaterică în plină dezvoltare și un centru național al turismului rural, ecologic și cultural.

O să poposim aici pentru a vizita faimosul castel Bran, cuibărit între Carpații Meridonali, înălțat de brașoveni între 1377-1382 pe o stâncă de 60 m.

Castelul a fost stăpânit îndeosebi de voievozii acestor meleaguri, în timp își pierde rolul defensiv, brașovenii dăruindu-l reginei Maria în 1920, care îl reamenajează și îl transformă într-o adevărată reședință regală de vară.

Celebritatea castelului se datorează legendei vampirului Dracula, asociat cu domnitorul Vlad Țepeș, atrăgând un număr impresionant de turiști români și străini. O parte a parcului din jurul castelului găzduiește un mic muzeu de arhitectură tradițională cu case specifice zonei, unele dintre ele datând din secolul al XVIII-lea. Capela Reginei - Stella Maris, copie a bisericii de la Balcic, din Bulgaria (o altă reședință de vară a familiei regale), construită la Bran de Prințesa Ileana, ultima fiică a reginei, a adăpostit vasul de argint cu inima reginei Maria pentru o scurtă perioadă de timp.

Lăsând în urmă această zonă fermecătoare cu căsuțe ori stâne răsfirate pe dealurile pitorești, peste care vara se simt arome de fân proaspăt cosit ori sânziene și măguri pe care stau asemenea unor străjeri căpițele de fân, ne continuăm drumul până la stațiunea montană Poiana Brașov, denumită „Poiana Soarelui”, situată la poalele Masivului Postăvaru. Considerată de mulți un giuvaier al turismului, fiind o destinație de lux, se remarcă prin dezvoltarea posibilităților de agrement pentru toate anotimpurile, contrastând cu tradiționalul locurilor anterior vizitate.

încheiem călătoria noastră, coborând spre Brașov, sperând că alături de noi ați petrecut o zi deosebită din viața dumneavoastră, pe meleagurile de poveste ale Brașovului.

← Inapoi

Rezervare Castelul Bran - Fascinație și mister

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999