Alpii Transilvaniei

Pret: -
  • Itinerar:
    Brașov - Făgăraș - Cârțișoara - Bâlea Cascadă - Bâlea Lac - Brașov
  • Durata: 1 zi/1 day
  • Ora plecarii: 09:00
  • Locatia: Brasov
Rezervari la +40.268.417.092 sau office-at-authentic-travel.ro
Descriere

Lăsând în urmă Depresiunea Brașovului cu vechile așezări săsești, plecăm pe un alt traseu trecând printre culmile domoale ale munților Perșani și ne îndreptăm spre Țara Făgărașului pentru a ne bucura de unul dintre cele mai frumoase drumuri alpine din Europa.

Ajungem în depresiunea Făgărașului, unde ne este dezvăluit un peisaj montan cu vârfuri înalte de peste 2000 metri și de coline ce se pierd în matca afluenților Oltului, un adevărat amfiteatru care se desfășoară pe trei trepte de relief sub monumentalul versant nordic al Munților Făgăraș.

Urmând traseul nostru, decoperim sate pitorești cu case de oameni gospodari, ce au păstrat și au transmis din tată în fiu meșteșuguri, tradiții și datini ce-și au rădăcini în timpuri străvechi. Vom poposi pentru câteva momente la muzeul etnografic din Cârțișoara, unde vom vizita o gospodărie țărănească specifică acestor locuri, amenajată cu mobilier, o colecție de icoane, fotografii vechi cu portul popular, lăzi de zestre și ceramică lucrată de meșterii olari din comună.

Lăsând în urmă comuna Cârțișoara, vom parcurge o parte a unui drum construit în scop militar strategic, care unește cele două regiuni istorice Transilvania și Muntenia: Transfăgărășanul, șoseaua care ajunge la cea mai înaltă altitudine din România (de 2034 metri) în apropierea lacului Bâlea, și se întinde pe o lungime de 90 de kilometri.

Șoseaua alpină conduce călătorul prin peisaje feerice, uneori acoperite de zăpadă chiar și în timpul verii. Datorită condițiilor meteorologice, în fiecare an Transfăgărășanul este deschis doar câteva luni pe an, din iulie și până în octombrie.

Urcând serpentinele prin pădurile de fag și molid, vom admira renumita cascadă, de o frumusețe extraordinară, situată la peste 1200 m și cu o cădere de 60 m, ce marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.

Continuând ascensiunea, privitorului îi este dezvăluită grandioasa imagine a muchiilor munților Făgăraș, iar drumul șerpuitor ne duce la o rezervație naturală deosebit de frumoasă, al cărui punct de atracție cel mai important este lacul glaciar Bâlea. Pe mica peninsulă ce înaintează în lacul Bâlea, se află Cabana Bâlea, unică în munții noștri prin așezare, fiind un important loc de popas turistic. Iarna, în apropierea lacului Bâlea, funcționează un inedit hotel de gheață.

încheiem călătoria noastră coborând drumul Transfăgărășanului și îndreptându-ne spre Brașov pe un drum apropiat de poalele muntelui pentru a vă face cunoscut un alt obiectiv turistic tradițional - Vâltoarea de la Lisa - veche de mai bine de 100 de ani, afacere transmisă din tată în fiu de peste 5 generații.

← Inapoi

Rezervare Alpii Transilvaniei

Date de contact
Alege perioada rezervare
Detalii turisti
Mentiuni
Completati daca aveti mentiuni speciale pentru biroul de rezervari sau hotel (ex: pat matrimonial, etaj superior, etc.)

 

Despre noi

"Authentic Travel" inseamna pentru noi "arta de a face turism", ceea ce implica o profunda si autentica conexiune cu oamenii si locurile pe care le intalnesti, indiferent daca acestia apartin unei culturi total diferite.

Noi intelegem ca dintr-o sete de cunoastere profunda se naste o extra conexiune, o extracomunicare, ce face posibil ca doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba si au culturi diferite, sa se inteleaga, sa fraternizeze. Din acest motiv propunem un altfel de turism, un turism al inimii, un turism al sufletelor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism - telefon contact 0800 868 282

Polita insolvabilitate numarul PG11 0165526 incheiata la Astra Asigurari Brasov

ANPC: 0268 413 951; 0800 080 999